1
1

puotihuone-logoLaadukkaiden käsityötuotteiden, lahjojen ja luomutuotteiden puoti. Puoti täynnä elämyksiä. Silmän iloksi, mielen virkistykseksi lähiseudun käsityöläisiltä hehkuvan väriset kynttilät, pehmeät tekstiilit, ruukut, sisustustaulut, yksilölliset onnittelukortit. Laatua ajatuksella ja sydämellä arkeen ja juhlaan.

facelogoKesäkuukausina Avoinna joka päivä Kehäkukan pihapiirissä ja
Talvikuukausina Kehäkukan sisällä Kehäkukan Aukioloaikoina Puh. 050 593 6257

JÄÄKARHUMAA Marianne suunnittelee ja valmistaa uniikkeja asusteita ja sisustustuotteita vanhoista pitseistä ja muista kierrästymateriaaleista. Kesäpuodissa Jääkarhumaalla on kunnostettuja antiikkisia huonekaluja ja sisustusesineitä. Jääkarhumaan arvoja ovat ekologisuus, esteettisyys ja vanhan kunnioittaminen. Mariannelta voi kysyä myös tilaustuotteiden valmistusta

jaakarhumaa(at)gmail.com
facelogo

 

TÄTTÄLÄN TILA  Hillot ja Mehut, Käsin valetut kynttilät ja käsityöt

Perinteikkäällä Tättälän tilalla yhdistyvät juureva talonpoikaiskulttuuri ja nykyaika.Oman tilan Marjasato jalostetaan mehuiksi ja hilloiksi. Pirjo-Liisa Norokorven eli Piipan taitavissa käsissä syntyy monelaiset käsin valetut kynttilät niin arkeen kuin juhlaan. Värit ja muodot löytyvät luonnosta ja kuviot ovat kuin pieniä taideteoksia. Kanttikynttilät valetaan maitopurkkiin, joten ne edustavat kierrätystä ja uusiokäyttöä parhaimmillaan.facelogo

MINTTUMAA  Tuotteita joilla on jotain sanottavaa.
Ikkunakorut. keramiikka, käsintehdyt saippuat, magneetit ja korut

Minttumaan takaa löytyy Minttumaria, kolmen lapsen äiti, yhden miehen vaimo, käsillätekijä, haaveilija, arjen ihmeiden ihmettelijä ja omien polkujen kulkija. Asun perheeni kanssa punaisessa mummonmökissä Hämeenkyrössä ja arkeemme mahtuu melkoisesti menoa ja meteliä. Mökki on hieman kallellaan, mutta kenelläpä se olisi elämäkään ihan suoraan aina sujunut. Minttumaan Tuotteissa on alusta asti ollut takana tärkeä ajatus. Tuotetta pitää voida käyttää johonkin, tai sillä pitää olla jotain sanottavaa.

  facelogo

 

ULLA SVANSJÖ  tekstiilit, nyplätyt käsityöt, avaimenperät
Olen Rauman seudulta vuonna -89 hämeenkyröläistynyt kolmen aikuisen lapsen äiti. Vuosien kuluessa rakkaasta harrastuksesta kehkeytyi työ, johon kimmokkeen antoi jo lapsena alkanut pitsinnypläysharrastus. Nyplättyjen kirjanmerkkien, ruusujen, avaimenperien ja pikkuliinojen lisäksi neulon vastasyntyneille monenmoista tarpeellista ja ihanaa. Lisäksi ompelen trikoopipoja, neulon pitsivillasukkia, virkkaan lapasia ja monenlaista muuta mukavaa.

TUULA MYÖHÄNEN Käsitöitä luonnonmateriaaleista  kierrätystuotteisiin
Tuotannossani on monilla eri valmistustekniikoilla tehtyjä arkikäyttöön suunnittelemiani käsitöitä. Osan tuotteistani valmistan kotimaisesta villasta, jonka itse värjään keräämilläni luonnon omilla väriaineilla. Mm. omenapuun kuori, lupiinin lehti, sipuli sekä useat eri sienet antavat rajattoman väripaletin jolloin vain mielikuvitus on rajana  neuloessani langoista vaikkapa vauvantossuja. Mielimateriaaliani on myös untuvanpehmeä Suomalainen villahahtuva, josta neulomalla tai huovuttamalla saa valmistettua arktisiinkin olosuhteisiin sopivia tuotteita. Valmistamiani lovikkaita löytyy napapiirin pohjoispuolelta useiltakin mantereilta. Huovutustekniikkani soveltuvat myös loistavasti päivittäinkin kotona käytettyjen tekstiilituotteiden valmistukseen. Esimerkiksi huovutetut kattausalustat toimivat ruokapöydän koristeena monenlaisien pöytäasetelmien kanssa. Villan ohella perinteinen pellava viihtyy käsissäni. Pellavasta valmistan kutomalla vaikkapa liinoja ja saunakäyttöön selänpesimiä. Toinen äärimmäisyys käsitöissäni on kierrätysmateriaalien kaunis ja tehokas käyttö. Vanhoista videonauhoista voidaan loihtia kangaspuissa puuvillan kanssa mitä moninaisimpia kovaakin päivittäiskulutusta kestäviä kankaita. Kankaista valmistan esimerkiksi laukkuja ja liinoja. Käsitöitä olen aina tehnyt omaksi ilokseni ja taitojani olen kartuttanut suorittamalla tekstiiliartesaanin tutkinnon. Geneettinen taustani on Savon sydämestä Juankoskelta, josta olen tosin lähtenyt jo vuosia sitten ja päätynyt Pirkanmaalle usean maanosan kautta. Toinen kotini nykyään on Kairossa Faaraoiden pyramidien juurella, jossa pyrin viettämään ainakin pohjolan pimeimmän vuodenajan.

711905sari

SARI UUSITALO

Hämeenkyröstä Käsin Puotihuoneen emäntä
Käsintehdyt kortit, shaalit, kaitaliinat ja monenlaiset muut käsityöt

facelogo